diumenge, 17 de juny del 2012

COMIAT


GRÀCIES COL·LEGI SANT VICENÇ

Bona tarda a tothom: pares, mares, familiars, amics i amigues. Nosaltres, com a “guies” dels cursos de sisè i en nom de tots els companys i companyes, volem agrair-vos, en primer lloc, la vostra assistència i col·laboració en aquest acte del nostre comiat de l’escola. 

Som fills d'una llavor de primavera
que no tem les rigors del cru hivern.
Dem-nos les mans que trenarem anelles
famílies del Col·legi Sant Vicenç.

Aquest ha estat el nostre himne que ens ha empès a mirar endavant sempre amb esperança. Units gairebé des dels tres anys hem viscut un enfilall de bellíssimes primaveres. A cada racó de l'escola hi han florit gestos d'amistat.

I avui et diem adéu, estimat Col·legi Sant Vicenç.  Però no volem que sigui un adéu trist. Tu has estat una part important de la nostra infantesa; dins del cor ens hi has abocat l’alegria de les festes -pessebres vivents, cicles de teatre i jocs florals- i ens has fet descobrir la saviesa de la humanitat; has pres suaument les nostres mans per a trenar anelles d’amistat i als ulls hi has dibuixat paisatges inoblidables d’excursions i de colònies. Dins teu hem crescut, i tu ens hi has ajudat. Al llarg d’aquests anys, quants  records entranyables s’hi han forjat! És per això que aquest adéu no és un trencament: anem on anem, tu, Col·legi Sant Vicenç,  vindràs amb nosaltres, perquè tu, estimada escola, has escrit uns capítols inesborrables en el llibre de la nostra vida.

Sentim un profund agraïment per totes les persones que en el decurs d’aquest temps ens han  ajudat a créixer.  Recordem especialment la Cecília i la Carme, les primeres mestres a acollir-nos, que ens eixugaren més d’una llàgrima de reietons destronats; elles van mostrar-nos la cara amable dels nostres desconeguts amics i amigues i van ensenyar-nos, amb paciència i serenor, a fer caminar el llapis per sobre les lletres del nostre nom, i ens van mostrar els bells colors de les estacions i els set dies riallers de la setmana.

Més endavant, els mestres de cicle inicial, Jaume i Toni, van fer-nos posar veu a les paraules i van aprendre a llegir i a comptar fins a l’estratosfèric "mil". Vam començar a ser petits investigadors i ens van mostrar la màgia del tangram i l’emoció de les dames.

La Lina i la Maite ens van acompanyar durant el cicle mitjà. A elles agraïm que ens vagin resultar fàcils les complicades i noves operacions de multiplicar i dividir. També amb elles vam desxifrar mapes i vam començar a llegir llibres de moltes pàgines i lletres.

I finalment volem donar les gràcies a tots els mestres del cicle superior d’enguany per la seva tasca de dedicació que va més enllà de les assignatures. Ells ens han ensenyat l’art de la convivència i a descobrir en l’altre no un rival, sinó un company.  Al Lluís pel seu dinamisme, companyonia  i eterna joventut -tot va bé!-, al Manel per la il·lusió, implicació en els nostres quefers i per la seva mirada jove i alegre, al Toni perquè per alguns ha estat un tutor multiplicat per quatre, a la Maite i al Jonny "Thank you" per fer-nos gaudir de la llengua de Shakespeare, al Jesús Churio "por sus palabras amigas. Hoy el viento lleva esencia sutil de azahar" i al Roger per mantenir-nos en forma i no deixar-nos que ens rovellem, al Jaume per transmetre’ns el gust per la música, i al Quim per ajudar-nos, amb la seva paraula, a abraçar la terra i el cel i fer-nos sentit ciutadans del món.

I encara no ens volem oblidar de la Mònica Español i l'equip psicopedagògic. Valorem l'encert de la seva tasca callada i eficaç, sempre a prop dels qui més ho necessiten. Sovint allò més difícil i enrevessat ho han sabut tornar més fàcil i planer.

Gràcies a tots i a totes les mestres que ens han impartit classes i no hem anomenat. La seva feina ben feta ens permet mirar endavant amb optimisme.

I també donem les gràcies a la Glòria per facilitar-nos tota mena de material i, malgrat reconèixer-nos a voltes sumament empipadors, ha estat complaent amb tots nosaltres. Moltes gràcies, Glòria, no t'oblidarem.

Gràcies Paco i Carmina pel vostre treball amagat a favor de l'escola. Gràcies monitores de menjador per la vostra dedicació i paciència. Ho sabeu bé prou: a vegades, quan ets petit, les culleres pesen molt i no es volen acostar a la boca, és aleshores quan cal les grues de les vostres mans per tal d'ajudar-les.
Gràcies, monitores d'acollida pel vostre bon dia. Gràcies, Carme des del cel.
Gràcies, mares bibliotecàries per permetre que la biblioteca no ens deixes orfes a partir de les cinc en punt de la tarda.
Gràcies al personal de neteja per l'amabilitat que han tingut amb nosaltres. Més que una ajuda sovint han trobat amb nosaltres un destorb.
Gràcies, senyor Miguel per la cura del nostre pati.
Gràcies a tots de tot cor.


Estimat Col·legi Sant Vicenç, accepta aquest comiat que no vol ser pas nostàlgic, perquè el nostre esguard mira endavant, cap a l'horitzó, on el sol rogenc de la primària s'amaga i el nou jorn aviat serà adornat amb els primers estels.


Així, doncs, en aquesta tarda estiuenca, deixa'm avui, en nom de tots els meus amics i amigues, fer ben nostres les paraules de la cançó:

M'has donat força per superar els obstacles,
m'has donat força per creuar l'oceà.
Sóc tan fort quan dintre meu et sento.
M'has donat força; per sempre et vull amb mi.


T'estimem, Col·legi Sant Vicenç

8 comentaris:

  1. Toni m'has fet plorar... :'(

    ResponElimina
  2. Toni el mateix de la victoria i afeigeixo nom[es ens queda una semana per estar junts aprofitem la.
    S'oc el Pol

    ResponElimina
  3. Toni, sóc en Dalmau, el germà d'en Pol. D'amagat us he anat seguint en aquest blog tan didàctic, motivador i poètic. Ara ell dorm i ara jo m'aguanto les llàgrimes llegint el teu text. Sé de bona font que en Pol et recordarà sempre. Els bons mestres ho tenen això. Tinc 26 anys i de tots els professors que he tingut sempre n'hi ha un que treu el cap dins la memòria abans que els altres. Em sembla que tu seràs un d'ells i passaràs sovint pel cap d'en Pol. Gràcies mestre!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Dalmau per les teves paraules. No sempre resulta fàcil engrescar els alumnes, però el teu germà s'ha deixat arrossegar pel vent de la il·lusió. A qualsevol mestre li resultaria fàcil. Pensa que quan vas ser a l'Índia -d'això ja fa uns quants anys-, el Pol en parlava de tu a la classe, i quan li vas portar aquell famós joc tradicional (tan allunyat dels jocs electrònics actuals) i ens el va ensenyar, va ser una experiència increïblement pedagògica per a tothom. Quina tarda de segon de primària més agradable vam viure tots junts. És a dir, que tu també hi tens el teu petit gra de sorra en aquesta primària del teu germà i de tots nosaltres. Gràcies.

      Elimina
    2. M'as fet porar et trobarem a faltar Col.legi Sant Vicenç.

      Elimina
  4. Aquest missatge es confidencial i com veureu cada frase parla d'algu diferent d'acord no us espnteu!
    Hola estem de vacances,ahir quin tip de plorar semblava que s'acabava el món. El que va passar ahir va ser que estimem l'escola sinò no haguèssim plorat.
    Ens veurem els Salesians!!!!! :´(
    Avui he mirat els vídeos i casi ploro!!

    Ja faré quadern dilluns i així acabaré abans!!!!!

    Adéu per sempre Toni (és una expressió algun dia et vindré a saludar:))

    ResponElimina
  5. Mai oblidaré la meva estada en aquesta escola, la meva història ha començat aquí.M'emporto molts bons recòrds en Quico Coet, El més bell regal, en Tres Botons, Els Pastorets, Sant Jordi, El Conte de Nadal, El Pastorets, el Corral de Mataró(No de marató!), La Fosca, el Pou del Glaç, Torreferrana, Santa Maria del Roure, Port Aventura, els Dofins Simpàtics, els Linxs, el Mas de les Heures, el Mas de l'Esatny, els Xampis, els Electros... Tinc molts records més però prefereixo dir la gent que portaré al cor: Joana Andreu, Isaac Besé, Miriam Blasco, Neus Capdevila, Agustí Casasampere, Olga Catalán, Laia Devesa, Jairo Escobar, Francesc Font, Óscar Lázaro, Sara López, Joel López, Ariadna López, Laia Marcè, Joan Martínez, Marta Milià, Elia Moreno, Oriol Moreno, David Prats, Maria-Pei Roig, Job Sales, Marc Sola, Roger Tudela, Gerard Vélez, Marc Águila, Claudia Barceló, Daiel Bravo, Àlex Capdevila, Iván Chavero, Victòria Escobar, Adrià Expósito, Pere Joan Folqué, Ramon Font, Ainhoa García, Aleix Lavado, Ariadna López, Mireia López, Claudia Montoya, Marc Morante, Laura Moya, Pol Oliveras, Gerard Pérez, Joel Plaza Tejada, Eduard Puga, Paula Ramírez, Marta Rivera, Alba Rosique, Judit Sánchez... I altres companys que ens han anat deixant. Però la llista no s'acaba aquí, Lluís Bosch, Maite Casanova, Cecilia Fernández, Jaume Folqué, Antoni Prats, Carme Ribas, Lina Ribas, Manel Vidal, Luke, Jonny...I altres professors que també ens han ensanyat. Bé, ara començarem una altra etapa a la nostra vida la Secundària per continuar escribint el llibre de la nostra història.

    Adéu!! Maite Zaitut Col·legi Sant Vicenç mai t'oblidarem!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'he "ENROTLLAT" bastant. No sé com he pogut escriure tot això.

      Elimina