dissabte, 29 de gener del 2011

FESTIVAL D'ENIGMES

QÜESTIONS DE PESOS I BALANCES
  • Tenim tres pomes: dues pesen exactament el mateix, però la tercera és una mica menys pesant que les altres. Com identificaries quina és la poma menys pesant fent una única pesada?

  • Disposem novament d'una balança.Tenim sis boles i només una és diferent: és més lleugera que les altres. La incògnita del problema és com podem trobar la més lleugera només amb dues pesades.

  • Ara el problema consisteix a trobar entre vuit boles, totes aparentment iguals, l'única que pesa més que les altres. Només és permès fer dues pesades.

  • Ara disposem de 12 boles, totes aparentment iguals. Però, encara que a simple vista és impossible distingir-la, sabem que una és  diferent de la resta. Desconeixem si és més pesant o més lleugera; l'unica cosa que sabem és que és diferent. Per identificar el pes diferent, podem recórrer a les clàssiques balances, però només podem fer tres pesades. Després de les tres pesades hem de saber quina és la bola diferent de les altres i si aquesta és més lleugera o més pesant que les altres. Quin és el procediment que cal seguir?


ELEMENTAL, ESTIMAT AMIC.
TRIVIAL, ESTIMADA AMIGA.


ELS SUPERVIVENTS
  • Un avió s'estavella a la frontera entre els Estats Units i el Canadà. A quin país enterraran els supervivents?

EL GALL
  • Tenim una casa en què les dues ales de la teulada tenen inclinació diferent. L'ala dreta està inclinada 60 graus respecte a la vertical, mentre que l'ala esquerra està inclinada 30 graus. Suposem que un gall puja a la teulada i, quan està situat exactament al capdamunt, pon un ou. Cap a quin costat de la teulada caurà l'ou?

PARES I FILLS
  • En un banc del parc hi ha dues persones assegudes. La primera persona és el fill de la segona, però la segona persona no és el pare de la primera. Com és possible això?

ELS CAÇADORS
  • En un grup de caçadors hi ha dos pares i dos fills. El grup surt a caçar a primera hora del matí i torna a migdia, després d'haver aconseguit caçar tres conills. Quan arriba l'hora de repartir els conills, cada un dels caçadors n'agafa un i se'n va a casa. Com és possible això?

2 comentaris:

  1. Que divertit que és això! A mi m'agrada molt els enigmes. Espero fer-los ben aviat. Adéu amics!

    ResponElimina